Urriaren 1eko epaiaren eta errepresio frankistaren aurka: tothom als carrers!

Asteazkena 16: ekintzak institutu eta fakultateetan
Osteguna 17: ikasle manifestazioak 12tan
Ostirala 18: ikasle eta langileen Greba Orokorra

Urriaren 1eko epaiketa fartsaren sententziak helburu oso argia du: Catalunyako herriak eraldaketa sozial sakonerako agertu duen aspirazioa zapaltzea. 2017ko urriaren erreferendumean lortu genuen garaipenaren aurkako erantzuna da, non herri antolakuntzaren eta mobilizazioaren bidez autodeterminazio eskubidea gauzatu genuen, gehiengo gogoangarriak Catalunyako errepublikaren alde bozkatuz.

Nazio askapen mugimenduak urteetan burutu ditugun mobilizazio masiboen aurkako erantzuna da. Gehiengoaren xedea izan da monarkiarekin eta 78ko erregimenarekin haustea, eskuin espainolaren eta katalanaren murrizketak atzera botatzea, etxe kaleratzeen eta lan prekarietatearen amesgaiztoarekin amaitzea eta baita epai matxista eta patriarkalekin. Berrogei urtetan 78ko erregimenak izan duen krisirik garrantzitsuena eragin dugu.

Sindicat d’Estudiantsek indartsu bultzatu dugu errepresio frankistaren aurkako borroka, autodeterminazioaren alde eta langile eta gazteen Catalunyako errepublikaren alde. Ikasle greba asko eta mobilizazio jendetsuak egin ditugu, milaka eta milaka gaztek kaleak betez indar miresgarriarekin. Eta orain fase erabakigarrian sartu gara. Eskubide demokratikoen aurkako Estatu espainiarraren ofentsiba hasi da, CDRetako 7 kideren atxiloketarekin ikusi dugun moduan. Sindicat d’Estudiantsetik berriro berresten dugu askapen nazionaleko borrokaren alde eta mobilizazioa indartzeko dugun konpromisoa.

Horregatik Sindicat dÉstudiantsetik dei egiten diegu ikasle guztiei, institutu zein unibertsitatekoei, urriaren 16, 17 eta 18an klaseak geratzera  eta masiboki kalera irtetera.

Dei egiten dugu ikastetxe eta unibertsitateetan asanbladak egiteko eta proposamen hau biozkatu dadin eta erantzun bat antolatu dezagun aurre egin behar diogun ofentsiba errepresibo honen aurka.

Garaipena eskuratzeko bide bakarra masen mobilizazioaren bidez izango da, preso politikoen askatzea, iheslarien etxeratzea eta errepresio frankistarekin amaitzea elkartuz hori sortzen duen erregimenaren aurkako borrokarekin eta Catalunyako Errepublika Sozialistaren aldeko borrokarekin, langile klasearen eta zapalduen babesa eskuratuz.

Contra la sentència de l’1-O i la repressió franquista: tothom als carrers!

Descarrega el cartell - Descarrega la convocatòria oficial de la vaga

Dimecres 16: accions als instituts i facultats | Dijous 17: manifestacions estudiantils a les 12h | Divendres 18: Vaga General d'estudiants i treballadors

Aquest dilluns 14 d’Octubre, el Tribunal Suprem farà pública la sentència del judici farsa de l’1-O. Aquesta té un objectiu molt clar: aixafar les aspiracions de canvi social profund del poble de Catalunya. És una resposta a la victòria que vam obtenir en el referèndum de l’1 d’octubre de 2017, quan a través de la mobilització i l’organització popular vam exercir el dret democràtic de l’autodeterminació, votant a més de forma aclaparadora a favor de la República catalana. És una reacció a les desenes de mobilitzacions massives que durant anys ha protagonitzat el moviment d’alliberament nacional, amb l’objectiu majoritari de trencar amb la monarquia i el règim del 78, fer enrere les retallades de la dreta espanyola i catalana, acabar amb el malson dels desnonaments i la precarietat laboral i posar fi a les sentències masclistes i patriarcals. Hem provocat la crisi més important del règim capitalista del 78 en quaranta anys.

El Sindicat d’Estudiants hem impulsat de forma enèrgica la lluita contra la repressió franquista, per l’autodeterminació i per la República catalana dels treballadors i treballadores i el jovent, a través de nombroses vagues estudiantils i mobilitzacions on centenars de milers d’estudiants hem omplert els carrers amb una força formidable. I ara ens endinsem en una fase determinant. Ja s’ha iniciat una nova ofensiva de l’Estat espanyol contra els drets democràtics, com hem vist recentment amb l’empresonament de 7 membres dels CDRs.

La sentència de l’1-O significarà un abans i un després en la històrica política de Catalunya i de l’Estat espanyol. Des del Sindicat d’Estudiants, tal i com ja vam anunciar en les setmanes anteriors, considerem que cal respondre a aquest atac de la forma més contundent possible.

És per això que fem una crida a tots i totes les estudiants d’instituts i universitats de Catalunya a la Vaga General Estudiantil de 72h els propers dies 16, 17 i 18 d’Octubre. Convoquem:

- Dimecres 16: piquets informatius, assemblees per organitzar la resposta, accions, creació de pancartes… davant dels nostres instituts i facultats.

- Dijous 17: Gran manifestació estudiantil a les 12h. (Barcelona: 12h Pl. Universitat / Tarragona 12h Pl. Imperial Tàraco / Girona: 12h Pl. 1 d’Octubre)

- Divendres 18: Ho paralitzem tot! Vaga general d’estudiants i treballadors amb mobilització a les 12h a Pl. Universitat i a la tarda manifestacions unitàries.

A més a més, cridem a totes i tots a aturar les classes en el moment en què es conegui la sentència i sortir massivament a Plaça Sant Jaume i les places de les capitals de província i a participar a les concentracions que es celebraran aquell mateix dia a les 20h.

L'única manera de vèncer és a través de la mobilització de masses i amb una estratègia combativa que vinculi la lluita per la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió franquista amb la lluita contra el règim que la genera i per la República socialista de Catalunya, que rebria el suport majoritari de la classe treballadora i dels oprimits i oprimides.

Totes i tots a la vaga estudiantil!

No podran empresonar tot un poble

 

Emakume Aske eta Borrokalariak

Eraiki gurekin feminismo antikapitalista eta iraultzailea

Catalá y Castellano

logoIR

Jarrai gaitzazu